Hjem  / Igland Servicesenter   

Igland Servicesenter

I Mandal tar vi imot eldre og godt brukte vinsjer som trenger service eller en reparasjon. Selv om vinsjen er gammel eller så godt brukt at den begynner å takke for seg, vil det i mange tilfeller være mer lønnsomt å reparere den enn å kjøpe en ny. For mange har også vinsjene affeksjonsverdi og har kanskje gått i arv. Det er et produkt man vil ta vare på. Hos oss har vi dyktige serviceteknikere som har vært en del av Igland i mange år, de kjenner vinsjene våre ekstremt godt. Med mange års erfaring og høy produktkunnskap er det lite, nærmest ingenting, de ikke kan fikse på våre vinsjer. Ved service eller reparasjon betaler man timepris pluss reservedeler. I de fleste tilfeller bruker vi i underkant av 5 timer på å reparere en vinsj. For informasjon eller timebestilling send inn skjemaet nederst på siden eller ring vårt servicekontor tlf. 47 92 01 92.

Suksessvinsjen Compact 3000 2-tromlet er en vinsj vi hatt inne til service de siste årene. Den ble lansert i 1966 og er Europas mestselgende vinsj gjennom tidene med ca 12.000 solgte eksemplarer. Den var tilgjengelig helt fram til slutten av 1990-årene, med andre ord begynner den vinsjen å bli noen år og vil trolig derfor ha behov for service eller å bytte deler. Når skogsvinsjer trenger service/bytte deler er veldig forskjellig etter hvor mye de er brukt, om den har hatt for stor belastning over lang tid osv. Men vi ser at våre 3000/2 vinsjer brukt som hobby, nå gjerne har godt av en service etter 30-40års bruk.

Service og reparasjon av Igland Compact 3000 2-tromlet vinsj fra 70 tallet

Vi har mottatt en Compact 3000/2 av Sverre Bakka fra Notodden. Han kjøpte vinsjen brukt for ca. 15 år siden, men vinsjen er opprinnelig fra slutten av 1970 årene. Den har fungert veldig godt, men i det siste fungerte ikke tromlene, de stod fast og vaiere kunne derfor ikke dras inn og ut.

Det første vi gjør er å demontere vinsjen og tar oljeskift på den, samtidig som vi bytter ringer på oljetetningen da vi ser at vinsjen har hatt noe oljelekkasje.

På en av tromlene har clutchen tydeligvis vært byttet tidligere, men den andre er gammel og slitt. Clutch og schims byttes i tillegg til to kulelager.

Festene til bremsebandene er blitt skjeve pga for stor belastning og må av, disse sveiser vi på igjen. Et bremsebånd må også byttes. Vi rengjør vinsjen, tørker olje og pleier den godt.

Etter få dager fikk Sverre tilbake sin «nye» Compact 3000 og er strålende fornøyd. Den vinsjen har fått en ny sjanse i livet og lever forhåpentligvis videre like lenge som den allerede har levd?

I tillegg til denne vinsjen har Sverre også en IGLAND 8000 på en skidder og hadde service på denne i fjor hos oss. Etter servicen går den igjen også som en kule.

Ønsker du mer informasjon eller bestille tid til service av din vinsj, kontakt vårt servicesenter direkte gjennom kontaktskjema eller ring tlf. 47 92 01 92


Kontakt vårt Igland servicesenter