Hjem  / Swingtrac – unikt produkt   

Swingtrac – unikt produkt

Swingtracsystemet fra IGLAND er et unikt sammensatt produkt som gjør det enklere å komme seg fram i vanskelig terreng der tømmerstokker og stein kan være en hindring for en tømmertilhenger.

Swingtracsystemet gjør det mulig å krype fram i terrenget med en kraftig skyveeffekt (4tm) som hentes ved å låse bakhjulene på hengeren kombinert med den hydrauliske styringen på boggien.

•Stor svingkapasitet på 50°som betjenes ved hjelp av traktorens hydraulikkspak. Dette gjør det lett å styre unna hindre og manøvrere i vanskelige partier i terrenget, eller følge i traktorens spor. Svingteknikken kan også brukes til å presse hjulene over hindringer.

•Overføring av vekt med lang avstand fra boggie-senter til vernegrind gir maksimal overføring av vekt til traktor. Dette øker fremkommeligheten. Den lange avstanden kan tillates på grunn av tilhengerens unike svingsystem.

•Swingtracsystemet gjør det mulig å «krabbe» seg fram med en kraftig skyveeffekt i bratte bakker (4tm). Virkningen blir at tømmertilhengeren skyves fram av egen kraft. Denne effekten oppnås ved å kombinere palbrems og hydraulisk sving.

•Tyngdepunktet forskyves ikke med sving i boggien. Man unngår veltefare ved svingoperasjon i sidehelling.

•Suveren manøvrering ved rygging. Boggiens smidige svingteknikk brukes ved vending og rygging.