herobilde_Tømmerhenger

Tømmerhenger

Skånsom tømmertransport med maksimal fleksibilitet. Henger og kran som utfyller hverandre, og er tilpasset vanskelig norsk skogsterreng.

Hengerne er utrolig enkle å manøvrere og krever liten venderadius. Sving på bakhjul gjør også rygging enkelt og det er lett å styre unna hindringer. Ideell ved snuing og rygging i tynnings-bestand eller på trange traktorsleper. Hengeren har sving i boggi, som ikke forskyver tyngdepunktet på hengeren under manøvrering. Dette gir en mer stabil henger sammenlignet med hengere med sving i draget som har større risiko for å velte. Svingsystemet gir også mulighet for lang avstand mellom vernegrind og boggie-senter, dette gir økt vektoverføring til traktoren og dermed økt fremkommelighet.

Swingtrac

Den svingbare boggien sammen med det unike swingtrac-systemet smyger seg gjennom ulike kneiker og utfordringer i skogen. Swingtracsystemet fra IGLAND er et unikt sammensatt produkt som gjør det enklere å komme seg fram i vanskelig terreng der tømmerstokker og stein kan være en hindring for en tømmertilhenger. Swingtracsystemet gjør det mulig å krype fram i terrenget med en kraftig skyveeffekt (4tm) som hentes ved å låse bakhjulene på hengeren kombinert med den hydrauliske styringen på boggien.

Typegodkjent

Flere av våre tømmerhengere er godkjent for kjøring på offentlig vei, og kan enkelt registreres hos alle våre forhandlere. Det vil si at
du kan få med deg skiltene på hengeren rett fra forhandleren. Alle typegodkjente hengere har skivebremser for å oppnå god bremseeffekt, driftsikkerhet og enkelt vedlikehold. Bremsene er plassert på bakre hjul-par for å gi bedre stabilitet og sikkerhet ved bremsing i hellende terreng. Lyslistene er inkludert i alle utstyrspakker for 280 og 380. For 480 og 580 er lys og skiltholder integrert i bakre stakesett.

bilde_550 Med Kran

IGLAND tilbyr tømmerhengere i ulike størrelser: Igland 180, 280 Swingtrac, 380 Swingtrac, 480 Swingtrac og 580 Swingtrac. Tømmerhengerne er presentert med anbefalte pakker, men det er mulig å skreddersy egne kombinasjoner.