herobilde_IGLAND

IGLAND

- skapt for generasjoner

Om IGLAND

IGLAND er et verdenskjent varemerke innen utstyr til landbruk og skogbruk, og har i over 75 år vært ledende innen effektiv driftsteknikk for landbrukstraktor og IGLAND-vinsjen er et kjent varemerke verden over.

IGLAND har siden starten vært mest kjent for skogsvinsjer og tømmerhengere, men har i tillegg også utviklet nye produkter innenfor snørydding, løft og veivedlikehold. Alle våre produkter er CE merket og produsert i henhold til Maskindirektivet.

Produktene eksporteres til store deler av Europa, Afrika, Sør Amerika, USA og Canada. Siden 2001 har IGLAND vært en del av Nøsted & AS.

Nå er gjerne både meg, mine sønner og barnebarn sammen når vi er i skogen, noe jeg synes er veldig fint. IGLAND vinsjene har gått i arv, og nå er tredje generasjon i ferd med å få erfaring med dem.

Lars Inge Enerstvedt
bilde_65H

Historien om Per Igland

Per Igland etablerte IGLAND i 1947. Per vokste opp i Grimstad kommune og hadde en genuin interesse og begavelse for tekniske produkter.

Som 26 åring etablerte han sitte første selskap, et aluminiumstøperi som produserte komplette hjul og hjulsett. På 50-tallet ble produksjonen lagt om fra hjul til pressing av stålfelger. Mens han jobbet med dette, arbeidet han også med å konstruere potethøstere.

I 1952 introduserte Per en universalvinsj beregnet for gårdsbruk og i tiden som fulgte utviklet han lunnevinsjer, lunnepanner, lessebommer og tømmerdoninger.

I 1960 gikk startskuddet for dagens populær vinsj, da Igland lanserte 3000-serien. I årene som fulgte utviklet han stadig flere og mer moderne vinsjer. 

IGLANDs totromlede skogsvinsjer er Europas mest solgte gjennom tidene, og som en kuriositet kan vi nevne at både det
danske og engelske kongehuset står på kundelisten.

Per Igland ble i 1981 tildelt Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for mekanisering av skogbruket.